Obvestila

NA PINI SE NAM JE PRIDRUŽILA NOVA PROSTOVOLJKA CHIARA

  • 31 maja, 2024

Ob koncu meseca aprila se je naši ekipi pridružila nova prostovoljka Chiara iz Italije. Ob začetku nove dogodivščine na PiNi smo ji zastavili nekaj vprašanj, njene odgovore pa delimo z vami.

Dogodki

FILMSKI TEDEN EVROPE 2024 POD ZVEZDAMI – V AJDOVŠČINI, IZOLI, KUBEDU, SEŽANI IN IDRIJI

  • 31 maja, 2024

Tudi letos po Sloveniji potekajo brezplačne projekcije filmov sodobne evropske produkcije. Izvrstne filme si boste lahko ogledali tudi na Kubejskem gradu, v Kosovelovem domu Sežana in Letnem kinu na Lavričevem trgu v Ajdovščini. 

Izobraževanje - Obvestila

Dive IN: INOVATIVNI PROJEKT, KI SPODBUJA PARTICIPATIVNO ZNANOST MED MLADIMI – PREDSTAVITEV UČNIH AKTIVNOSTI

  • 24 maja, 2024

V sodobnem svetu se hitro spreminjajo tehnologija, znanost in družbene strukture. Vse bolj se kaže potreba po vključevanju mladih v znanost na način, ki spodbuja sodelovanje, ustvarjalnost in inovativnost. Projekt “Dive IN – Participativna znanost v mladinskem delu” je odličen primer, kako lahko mladinske organizacije, znanstvene ustanove in lokalne skupnosti združijo moči in skupaj ustvarijo nekaj izjemnega.

Izobraževanje - Obvestila

NOVA EDICIJA POLETNE ŠOLE DESIGN+SCIENCE, KI RAZISKUJE KONCEPT SUBVERZIVNIH REALNOSTI SKOZI ZDRUŽEVANJE OBLIKOVANJA IN ZNANOSTI

  • 9 maja, 2024

Skupaj z Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za dizajn Split in Inštitutom Joanneum Univerze za uporabne znanosti Graz, organiziramo četrto izdajo poletne šole Design+Science. Od 8. do 12. julija 2024 bomo v Ljubljani zbrali 21 udeležencev z vsega sveta, da bi raziskali temo Subverzivne realnosti.

Dogodki

ODPRT JE RAZPIS STARTS4WATERII ZA UMETNIKE

  • 7 maja, 2024

Z veseljem objavljamo odprt razpis za umetnike STARTS4WATERII za drugo izdajo rezidenčnega programa S+T+ARTS, ki je posvečen trajnostnemu razvoju vode in presečišču med znanostjo, tehnologijo in umetnostjo. Tokrat se program posebej osredotoča na okoljske izzive pristanišč, pristaniških mest, obalnih območij in vodnih poti.