Kategorije

Arhiv

Obvestila

ZAČELI SMO Z IZVAJANJEM PROJEKTA ZA ZAŠČITO KRAŠKE GMAJNE

  • 26 septembra, 2024

Na PiNI se dobro zavedamo, kako pomembno je ohranjati naravne danosti in kako pomembna je preventiva naravnih katastrof, zato ni presenetljivo, da zadnja leta posebno pozornost namenjamo trajnostnemu razvoju. Projekt KARST Firewall 5.0, ki smo se ga lotili zadeva gozdne požare in upravljanje gozdnih požarov. Kot se spomnimo, je leta 2022 pogorel dobršnji del kraške gmajne, zaradi česar je uterpelo veliko ljudi in drugih živih bitij.

Obvestila

CIVIC EU – VKLJUČEVANJE MLADIH V ODLOČEVALSKE PROCESE

  • 15 septembra, 2024

V okviru projekta CIVIC EU – Young civic monitors for the future si prizadevamo aktivirati mlade in jih usposobiti za spremljanje javnih strategij in politik ter aktivno vključevanje v njihovo pripravo. V sodelovanju z Zavodom TiPovej!, smo vključili šest mladih oseb, ki so preučili in kritično ovrednotili Strategijo za mlade Mestne občine Ljubljana (MOL). Po raziskovalnem delu so pripravili tudi priporočila za izboljšanje strategije. Povzetek in rezultate spremljanja ter pripravljena priporočila, ki so jih pripravili mladi iz Slovenije, Romunije, Italije, Grčije in Latvije, si lahko ogledate v Poročilu in Poročilu o spremljanju.

Obvestila

IDEATON – METODA ZA VKLJUČEVANJE MLADIH V PARTICIPATIVNE PROCESE

  • 12 septembra, 2024

Aktivna drža mladih in njihovo sodelovanje pri odločanju je ključno za demokratične procese, a ti so žal pogosto premalo vključeni in njihov glas ostaja večkrat preslišan. Cilj usposabljanja bo usposobiti mladinske delavce in predstavnike lokalnih oblasti za uspešno vključevanje mladih v participativne procese in izvajanje IDEATONOV. Udeleženci  se bodo seznanili z metodo, šli skozi pripravljen priročnik in spoznali vse korake za uspešno organizacijo IDEATONA.