Obvestila

POZIV ZA ORGANIZACIJE: ŠTUDIJSKE PRAKSE

Objavil PiNA 2 avgusta, 2024

Spoštovani predstavniki in predstavnice nevladnih organizacij!

Veseli smo, da lahko v sklopu projekta Mileage in v sodelovanju s Stičiščem za NVO Istre in Krasa – ISKRA, nadaljujemo uspešno zgodbo našega preteklega projekta Social innovators, v okviru katerega smo razvili učinkovit model 80-urnega izobraževanja na delu za mlade v nevladnih organizacijah – Negovanje sveta je lahko služba.

Izjemno ponosni smo, da je kar 49 mladih v Sloveniji uspešno zaključilo izobraževanje na delu v NVO in s tem pridobilo dragocene izkušnje za nadaljnjo karierno pot.

S projektom Mileage stopamo korak naprej, saj sistematično vključujemo model izobraževanja na delu v visokošolske študijske programe, kot priznane obvezne študijske prakse študentov. Ob tem pa razvijamo tudi digitalno podporo procesu študijskih praks ter usposabljanja za koordinatorje praks, mentorje ter karierne svetovalce.

 

Zakaj prakse v nevladnem sektorju?
Študentom želimo ponuditi čim bolj raznolik nabor nevladnih organizacij, med katerimi bodo lahko izbirali ob prijavi za opravljanje obvezne študijske prakse. Nevladni sektor igra nepogrešljivo vlogo pri gradnji pravičnejše, vključujoče in trajnostne družbe. Študentom želimo predstaviti, da so lahko skrb za okolje, trajnostni razvoj, spodbujanje participacije, zagovarjanje pravic posameznikov in marginaliziranih skupin, razvoj inovativnih pristopov za reševanje družbenih problemov idr., njihovo poslanstvo, ki ga lahko udejanjajo z zaposlitvijo v NVO.

 

Kdo lahko sodeluje?
Nevladne organizacije (društva, zasebni zavodi, zasebne ustanove) in mladinski centri. Ena organizacija lahko prijavi največ dve mesti za študijsko prakso in zadolži največ dva mentorja.

 

Zakaj se kot organizacija prijaviti?
Ponujamo vam priložnost in podporo pri vzpostavitvi mentorskega programa, ki bo prilagojen potrebam vaše organizacije. S prijavo na poziv imate organizacije tudi priložnost usposobiti bodoči kader, pridobiti dodatno pomoč pri vsakodnevnem delovanju, vzpostaviti (posredno) povezovanje z akademskim svetom, pridobiti nove in sveže ideje, ki jih prinašajo mladi. S tem boste imeli tudi priložnost širiti svoja prizadevanja.

Zato vas vabimo, da svojo organizacijo in mentorja prijavite k sodelovanju prek spletnega obrazca.

 

S klikom tukaj, pa lahko preberete celoten poziv.